Укључи се! "Узми рачун и победи 2018"

Влада Републике Србије је на седници одржаној 23. јануара 2018. усвојила закључак да се наградна игра са фискалним рачунима и слиповима "Узми рачун и победи" организује и ове године, будући да је борба против сиве економије један од економских приоритета Владе. Организација наградне игре "Узми рачун и победи" је једна од важних мера Националног програма за сузбијање сиве економије.

Имајући у виду велики успех првог круга у којем је према истраживању НАЛЕД-а учествовало готово 40 одсто грађана и послато више од 85 милиона рачуна, Влада је усвојила закључак о организовању новог циклуса наградне игре јер је оцењено да је рекордни одзив значајно допринео јачању пореске културе грађана и привреде и изградњи свести о важности плаћања пореза и одговорног пословања за добробит целог друштва. Приређивач новог циклуса биће Влада Србије у сарадњи са НАЛЕД-ом и привредом окупљеном у Савезу за фер конкуренцију.

Наградни фонд „Узми рачун и победи 2018“ биће значајно вреднији него прошле године и састојаће се од већег броја аутомобила и станова који ће бити додељени учесницима у наградној игри, током јавног извлачења. Поред јачања свести о губицима које сви грађани Србије трпе услед сиве економије, први циклус имао је и значајне фискалне ефекте. Током три месеца наградне игре, евиденција промета преко фискалних каса повећана је за 33 одсто код малих обвезника код којих је сива економија најзаступљенија, а порески инспектори регистровали су за четвртину мање прекршаја у издавању фискалних рачуна. У истом периоду забележен је раст безготовинских трансакција за 18,5 одсто. 

Право на учешће у извлачењу награде у Наградној игри имају сва пунолетна лица са пребивалиштем или боравиштем на територији Републике Србије која прикупе минимум десет фискалних рачуна или десет потврда за плаћање картицом („слипова”), који се шаљу у одвојеним ковертама, минималне вредности од 100 динара по фискалном рачуну или „слипу”, не старијих од 1. јануара 2018. године и доставе их приређивачу у ковертама на начин дефинисан овим критеријумима: - коверте за Наградну игру се попуњавају тако да је на предњој страни коверте уписано „УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ 2018”, а на полеђини коверте читко уписани лични подаци учесника, и то: име, презиме, адреса пребивалишта/боравишта из личних докумената и контакт телефон; - о складиштењу и сортирању доспелих коверти и свим осталим пратећим активностима стараће се ЈП „Пошта Србије”, Београд; - учесници у Наградној игри неће плаћати поштанску услугу слања коверти; - све коверте које су приспеле у првом кругу Наградне игре, учествоваће и у другом кругу Наградне игре; - учесници у Наградној игри моћи ће да шаљу коверте почев од 1. фебруара 2018. године; - наградни фонд и средства за реализацију ове наградне игре су обезбеђена делом од привреде, а делом из буџета Републике Србије; - Наградна игра биће организована кроз четири извлачења.

Учесници у Наградној игри биће и градови, градске општине и општине са територије Републике Србије, који ће бити награђени на основу броја послатих фискалних рачуна или „слип” исечака у току два круга наградне игре „Узми рачун и победи 2018”. Награде су обезбеђене за девет најуспешнијих градова, градских општина и општина са чије територије пристигне највише фискалних рачуна или „слип” исечака, а средства морају бити утрошена у сврху опремања и обнове објеката и простора од јавног значаја, по избору грађана.

У складу са методологијом Такмичења, градови, градске општине и општине су подељене у три једнаке такмичарске групе према броју становника (мале, средње и велике). У свакој од група одређују се по три победника на основу броја послатих коверата по глави становника, пондерисано куповном моћи. Девет победничких градова, градских општина и општина ће бити награђене са по 23.000 хиљаде евра.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"