ССШ "4. јули" у пројекту "Лепота различитости"

Ученици Средње стручне школе "4. јули почели су са реализацијом пројекта "Лепота различитости". Под мотом "Различитост нас не раздваја, већ нас чини богатијим", кроз пројекат се указује на потребу "поштовања културне, верске и језичке разноликости, мањинских и културних права, како би заједничка будућност ишла у смеру заштите и развоја људских права кроз прихватање различитости".

Средња стручна школа "4. јули" једна је од четири школе из Србије чији је пројекат "Лепота различитости" прихваћен на конкурсу Регионалне канцеларије за сарадњу младих - RYCO, који је био отворен са циљем промоције активности на процесу помирења у региону кроз унапређење мобилности, сарадње и активизма младих.

"Партнери наше школе у реализацији пројекта су удружење 'Оаза' из Сарајева и Средња стручна школа из Берана. Учесници пројекта су изабрани и током лета ће кроз пројектне активности стицати интеркултурална знања. У октобру ће ученици ССШ '4. јули' посетити Сарајево и Беране, а затим ће у Врбасу бити организован Интеркултурални камп у трајању од три дана. Млади ће кроз пројекат јачати своје интеркултуралне компетенције и научити да у различитостима препознају оно што их обогаћује. Један од циљева пројекта је да се започета сарадња настави и интеркултурални дијалог унапреди кроз заједничке активности и након завршетка пројекта. Нашој школи су за реализацију пројекта додељена средства у износу од 17.921,75 еура", рекла је Аница Грачанин, директорка ССШ "4. јули".

Иначе, Регионална канцеларија за сарадњу младих - RYCO, је међународна организација основана од стране влада Западног Балкана  у циљу промоције духа помирења и сарадње између младих у региону кроз програме омладинских размена. На јавни позив стигло је 420 пројеката из земаља Западног Балкана, потписница споразума, од чега 141 из Србије. За време трајања јавног позива дошло је до повезивања и сарадње више од 1.300 организација и средњих школа из региона.
КУЛТУРА

Ликовни и литерарни конкурс поводом обележавања Светог Саве

13. јан 2021. КУЛТУРА

Ликовни и литерарни конкурс поводом обележавања Светог Саве

Одељење за децу и младе Народне библиотеке "Данило Киш", ...

Изложба слика 46. Палете младих

22. дец 2020. КУЛТУРА

Изложба слика 46. Палете младих

Од среде, 23. децембра, па све до 20. јануара 2021. годин...

Рожи Јодал награда "Карољ Сирмаи"

10. дец 2020. КУЛТУРА

Рожи Јодал награда "Карољ Сирмаи"

Књижевна награда "Карољ Сирмаи" за 2020. годину припала j...

Ивану Лаловићу награда "Небојша Деветак"

01. дец 2020. КУЛТУРА

Ивану Лаловићу награда "Небојша Деветак"

Награду "Небојша Деветак" за најбољи прилог објављен у ча...

У Ликовној галерији постављена изложба ИКОНАРТИ

01. дец 2020. КУЛТУРА

У Ликовној галерији постављена изложба ИКОНАРТИ

За љубитеље ликовне уметности, од данас, 01. децембра, у ...