ССШ "4. јули" у пројекту "Лепота различитости"

Ученици Средње стручне школе "4. јули почели су са реализацијом пројекта "Лепота различитости". Под мотом "Различитост нас не раздваја, већ нас чини богатијим", кроз пројекат се указује на потребу "поштовања културне, верске и језичке разноликости, мањинских и културних права, како би заједничка будућност ишла у смеру заштите и развоја људских права кроз прихватање различитости".

Средња стручна школа "4. јули" једна је од четири школе из Србије чији је пројекат "Лепота различитости" прихваћен на конкурсу Регионалне канцеларије за сарадњу младих - RYCO, који је био отворен са циљем промоције активности на процесу помирења у региону кроз унапређење мобилности, сарадње и активизма младих.

"Партнери наше школе у реализацији пројекта су удружење 'Оаза' из Сарајева и Средња стручна школа из Берана. Учесници пројекта су изабрани и током лета ће кроз пројектне активности стицати интеркултурална знања. У октобру ће ученици ССШ '4. јули' посетити Сарајево и Беране, а затим ће у Врбасу бити организован Интеркултурални камп у трајању од три дана. Млади ће кроз пројекат јачати своје интеркултуралне компетенције и научити да у различитостима препознају оно што их обогаћује. Један од циљева пројекта је да се започета сарадња настави и интеркултурални дијалог унапреди кроз заједничке активности и након завршетка пројекта. Нашој школи су за реализацију пројекта додељена средства у износу од 17.921,75 еура", рекла је Аница Грачанин, директорка ССШ "4. јули".

Иначе, Регионална канцеларија за сарадњу младих - RYCO, је међународна организација основана од стране влада Западног Балкана  у циљу промоције духа помирења и сарадње између младих у региону кроз програме омладинских размена. На јавни позив стигло је 420 пројеката из земаља Западног Балкана, потписница споразума, од чега 141 из Србије. За време трајања јавног позива дошло је до повезивања и сарадње више од 1.300 организација и средњих школа из региона.
КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

20. мај 2020. КУЛТУРА

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

Народна библиотека "Данило Киш" расписала је пр...

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

04. мај 2020. КУЛТУРА

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

Основна музичка школа из Врбаса организовала у четвртак а...

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...