Слике деце из "Мултиарта" на изложби у Executive Group у Београду

У просторијама Агенције за интегрисане комуникације Executive Group у Београду отворена је изложба под називом  EGallery VIII - "Уметност руши баријере: зид није препрека, већ поље нових могућности", на којој су се својим ликовним радовима представила и деца окупљена у врбаском Удружењу "Мултиарт".

"Изложба се организује по осми пут, а прилику да представе своје радове добило је 13 младих уметника, с посебним акцентом на streeet art уметност, и девет младих уметника са сметњама у развоју из Удружења 'Мултиарт', са радовима насталим на радионицама арт терапије којима руководи академска сликарка Маја Стојановић", речено је приликом отварања.

Удружење "Мултиарт" и активности које оно спроводи представљено је кроз радове Магдалене Будимски, Еме Чизмар, Јелене Стојановић, Алексе Ераковића, Лазара Ковачевића, Данила Бијеловића, Павла Ерија, Душана Лубурића и Леона Рукавине. Осма поставка EGallery красиће спратове просторија Executive Group током наредних шест месеци и биће отворена за посетиоце сваког петка од 15.00 до 17.00 часова, уз претходну најаву доласка на e-mail Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , а како је агенција "pet friendly", посетиоци ће моћи да уживају у поставци заједно са својим љубимцима.

У поставци су се нашли и радови признате streeet art арт уметнице The Kraljica Vila чији маштовити графити красе многе београдске кутке. Своје радове представио је и Милан Ћук, сликар, мозаичар и рестауратор, који као средство изражавања користи античку технику – мозаик – и уз помоћ камена и стакла оживљава бића из савремене митологије.

"Пре изложбе у Београду, слике деце из 'Мултиарта' излагане су у Врбасу, Новом Саду и Котору, а 'Мултиарт' после две године интензивног спровођења арт терапије, има позиве за учешће на групним изложбама у Бечу и Минску", рекао је Борис Бијеловић, један од челника "Мултиарта".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"