Објављен "Здравствени билтен за општину Врбас за 2020. годину"

У циљу обавештавања јавности о реализованим активностима из области јавног здравља и указивања на важност јавног здравља у целини, Савет за здравље општине Врбас штампао је "Здравствени билтен за општину Врбас за 2020. годину".

У овом документу побројане су све активности које је током 2020. године организовао и спровео Савет за здравље општине Врбас, у сарадњи са свим здравственим установама, заводима и институтима - предавања, радионице, саветовања, прегледи, акције и друге активности. Такође, побројане су све важне набавке медицинске опреме, улагања и донације, које су допринеле да се систем здравствене заштите грађана у 2020. години додатно унапреди.  

"Циљеви Савета за здравље општине Врбас у 2020. години су били да иницира и реализује здравствено-промотивне активности у сврху побољшања и очувања здравља становника Врбаса; праћење, процена и анализа здравственог стања и здравствене културе становништва – знања, ставова и понашања у вези са здрављем; процена присутних ризичних облика понашања у популацији и других фактора чији су ризици по здравље широко препознати, али и да пружи подршку организацијама цивилног друштва из области јавног здравља, сарадња са медијима у циљу информисања, саветовања и обуке становништва у вези са очувањем, унапређењем здравља, смањењем фактора ризика и афирмацијом здравих стилова живота као и оптималним здравственим понашањима, као и у вези са актуелним здравственим потребама и проблемима; израда здравствено промотивних публикација, те да у сарадњи са Заводом за јавно здравље Војводине координира здравствено-промотивне кампање на нивоу општине Врбас".

Комплетан "Здравствени билтен за општину Врбас за 2020. годину" можете видети ОВДЕ.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"