ЈКП "Комуналац": Санирана депонија у Куцури, путари уређују јарке

Јавно комунално предузеће "Комуналац" са почетком 2023. године уклонило је и санирало депонију грађевинског материјала у Куцури, саопштено је из ЈКП.

"На основу уговора с Одељењем за инспекцијске послове Општинске управе Врбас, екипе Пословне јединице 'Чистоћа' ЈКП 'Комуналац', санирали су депонију за одлагање грађевинског отпада у Куцури, у правцу Савиног Села, која се простире на 1.500 квадратних метара. Уклоњено је 1.000 кубних метара отпада. Поред грађевинског, за чије одлагање је предвиђен овај простор на ободу села, затечена је и друга врста смећа. Апелујемо на становникe Куцуре да ову депонију користе искључиво за одлагање грађевинског отпада и земље, те да на ово место не довозе комунални и други отпад", наводи се у саопштењу. 

Из овог предузећа стиже и обавештење да су екипе Зимске службе ЈКП ископали упојне јарке у улици Арчибалда Рајса у Врбасу.

"На основу уговора с локалном самоуправом, у току је одржавање и ископ јендека на више локација у граду и насељеним местима врбаске општине. Ови радови решиће проблем одвођења вода и обезбедити бољу проходност за саобраћај. Упоредо с копањем упојних канала, уклањају се банкине. Путари користе лепо време, па су ових дана копали и одржавали јарке у Куцури, Равном Селу и Кулпину, као и на више локација у самом граду. Овим пословима претходило је постављање одбојне ограде у Врбасу на угловима улица Саве Ковачевића и Октобарске, Саве Ковачевића и Бачке, Иђошког пута и Виноградске улице, као и у Змајеву на кривини према Сиригу. Постављено су и смерокази, а крпе се и ударне рупе хладном асфалтном масом", стоји у саопштењу.

 


 

КУЛТУРА

Конкурс за Невенов фестивал деце песника

20. мар 2023. КУЛТУРА

Конкурс за Невенов фестивал деце песника

Невенов фестивал деце песника у Савином Селу расписао је ...

Расписан Пролећни литерарно-ликовни конкурс 2023

13. мар 2023. КУЛТУРА

Расписан Пролећни литерарно-ликовни конкурс 2023

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш", ра...

Врбаски фолклораши на Данима мимозе у Херцег Новом

26. феб 2023. КУЛТУРА

Врбаски фолклораши на Данима мимозе у Херцег Новом

Наступ Фолклорног ансамбла Културног центра Врбаса био је...

Нове награде за Веселина Милићевића

22. феб 2023. КУЛТУРА

Нове награде за Веселина Милићевића

Веселин Милићевић, сатиричар, афористичар и песник за дец...

Обележен Дан Јавне библиотеке "Данило Киш"

22. феб 2023. КУЛТУРА

Обележен Дан Јавне библиотеке "Данило Киш"

Јавна библиотека "Данило Киш" обележила је данас 22. фебр...