Владимир Бијеловић,
председник ОО ДС Врбас
у разговору за vrbas.net ...

    У недељу, 02.12.2007. године, су одржани непосредни избори за председника и чланове ОО ДС Врбас. Нови председник ОО ДС Врбас Владимир Бијеловић говори за vrbas.net о плановима и будућности ове политичке организације на локалном нивоу …

    vrbas.net - На који начин ће се спроводити програм ОО ДС “Ближи чланству “?

    Бијеловић - Предизборни програм „Ближи чланству“ са којим сам, заједно са 20 кандидата за општински одбор, пет председника месних одбора и око 50 активиста, изашао пред чланове ДС у себи садржи више смерница, а основна је да ће рад странке функционисати кроз активности м есних одбора . Члановима ће се обезбедити приступ свим информацијама , а јавност рада ће бити загарантована. Општински одбор ће се састајати једном месечно, а председништво и извршни одбор једном недељно. Председни ци и чланови месних одбора ће бити и претежни кандидати на општинским изборима , а ресорни одбори ће добити значајнију улогу. Оснажиће се све унутарстраначке организације и обновити обука политичких вештина.

    vrbas.net - Који су главни циљеви деловања новог ОО ДС?

    Бијеловић – Целокупни ангажман и деловање општинског одбора Демократске странке као приоритетни циљ свакако има бољи и квалитетнији живот грађана наше општине, у датим условима. Наш конструктивни допринос општем добру и перманентно ангажовање наших ресурса не зависи од позиције странке у локалној скупштини, мада смо сигурни, а и све више грађана општине је у то уверено, да се пун потенцијал ОО ДС-а може показати преузимањем одговорности и руковођења општином.
    Подсетио бих посетиоце сајта да је, пре само три месеца, из Фонда за капитална улагања одобрено близу седам милиона евра за општину Врбас, где је ОО ДС Врбас имао улогу генератора обезбеђивања ових средстава. Врбаска болница је постала регионална, а месне заједнице у којима је на власти ДС су најуредније и најактивније, мада неке немају месни самодопринос. Све напред наведено пружа потпунију слику о нашем раду, иако, за највећи део тих резултата, заслуге покушавају да преузму локални челници из СРС.
    ОО ДС Врбас ће утицати и на смиривање политичких и међунационалних тензија, јер се чини да поједине политичке групације у нашој општини свој просперитет виде у нарастању тензија, свесни да им се одсуством конфликтних ситуација и рационалним расуђивањем градјана општине, смањује број гласача.

    vrbas.net - Какву поруку вам упућује чланство одзивом и резултатима унутарстраначких избора?

    Бијеловић - Променом Статута ДС 2006. године изборне скупштине општинских одбора се спроводе на непосредан начин. Гласање је тајно и траје цео дан, тако да имамо примену врхунског принципа демократије у којем сваки члан који жели, одлучује о председнику и члановима општинског одбора. Одзив 02. децембра је био један од највећих у Србији, 78 одсто, што говори о изузетној заинтересованости чланства да се укључи у функционисање општинског одбора. Кампања је била фер и коректна, а то што је било више кандидата, доказ је демократије на делу. Резултат је познат, а једини победник ових избора је Демократска странка у општини Врбас.

    vrbas.net - Како се спремате за серију избора пред грађанима општине Врбас?

    Бијеловић - Инфрастуктурно ојачавање свих организација општинског одбора.

    vrbas.net - Размишљате ли о било каквим коалицијама и ко су ваши савезници у политичком животу на општинском нивоу?

    Бијеловић - Потпуно је јасно да ниједна странка ни на једном нивоу не може самостално формирати власт. Наши природни савезници су све партије демократске и европске оријентације, а на локалном нивоу све политичке групације које се боре за бољи живот грађана у општини Врбас. Ту се може десити да, поред политичких странака, представнике у СО могу имати и групе грађана. Српска радикална странка је у општини Врбас банализовала функционисање свих институција и њихово деловање свела на то да ли је неко члан СРС-а или не. Тиме је општина Врбас изгубила много и сви који се противе оваквом баналном политиканству и желе да се добронамерно укључе у борбу за бољи живот грађана, добродошли су за сарадњу са Демократском странком.

     

 
vrbas.net    05.12.2007.

КУЛТУРА

Расписани конкурси поводом Светосавских дана

16. јан 2020. КУЛТУРА

Расписани конкурси поводом Светосавских дана

Поводом обележавања СВЕТОСАВСКИХ ДАНА 2020, Одељење за де...

Три романа у избору за награду "Златни сунцокрет"

14. јан 2020. КУЛТУРА

Три романа у избору за награду "Златни сунцокрет"

У најужи избор за књижевну награду "Златни сунцокрет" жир...

"Ветрушка у данима неба" - Соларисов роман године

13. јан 2020. КУЛТУРА

"Ветрушка у данима неба" - Соларисов роман године

Роман Горана Лабудовића Шарла "Ветрушка у данима неба" у ...

"Скулптура у теракоти, три погледа"

09. јан 2020. КУЛТУРА

"Скулптура у теракоти, три погледа"

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у уторак, 14...

Верољубу Вукашиновићу награда "Небојша Деветак"

19. дец 2019. КУЛТУРА

Верољубу Вукашиновићу награда "Небојша Деветак"

Награду "Небојша Деветак" за најбољи прилог објављен у ча...