Новац за пошумљавање

Posumljavanje VrbasДаниел Петровић, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство потписао је уговоре са представницима 22 општине на територији АП Војводине које су учествовале на конкурсу за расподелу средстава са пројектима за подизање пољозаштитних појасева. Међу општинама налази се и општина Врбас којој је за ову намену одобрено 2,1 милион динара. Укупна вредност потписаних уговора је више од 47 милиона динара.
  „Уговор прецизира да 65 одсто укупних средстава обезбеђује Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, а 35 одсто средстава локална самоуправа. Радови на подизању пољозаштитних појасева изводиће се током следеће године а општина Врбас је дужна да до 31. 12. 2010. године презентује извештај о утрошеним средствима. Пошумљеност територије у нашој општини је испод три одсто и овим пројектом одређено је да се акција спроводи у катастарским општинама Врбас и Савино Село“, рекао је Вукашин Вујичић, помоћник председника општине Врбас.
  Поред општине Врбас, услове из конкурса испуниле су и општине Панчево, Нови Кнежевац, Бачка Топола, Сента, Кикинда, Ковин, Вршац, Мали Иђош, Србобран, Нова Црња, Ада, Суботица, Апатин, Бачки Петровац, Бачка Паланка, Кањижа, Жабаљ, Бечеј, Пландиште, Зрењанин и Алибунар.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"