Загађиваћи на суду

У Општинском суду у Врбасу јуче је одржано неколико расправа на основу пријава против АД „Карнекс“ и АД „Витал“, поднетих због загађивања Великог бачког канала, саопштио је Еколошки покрет Врбаса.
  „Пријаве због непоштовања одредаба споразума о спровођењу Акционог плана „Канал за живот“, против оба загађивача, поднело је Јавно водопривредно предузеће Воде Војводине, док су Републичка инспекција за заштиту животне средине против Витала, а Републичка пољопривредна инспекција против Карнекса, поднеле пријаве због недозвољеног испуштања отпадних вода изнад прописаних вредности садржаја штетних материја. Ово су прве еколошке пријаве које се појављују у Врбасу после вишедеценијског загађивања Великог бачког канала“, наводи се у саопштењу Еколошког покрета Врбаса.
  Председник ЕПВ Ратко Ђурђевац истакао је да ће ова организација наставити да прати судске процесе, у нади да ће судије у овим поступцима „истрајати у сповођењу законских прописа у области у којој никада нису спровођени и тако испунити огромна очекивања локалне јавности за правдом и правом на нормални животни амбијент“. Следећи термин за расправу по овим пријавама биће накнадно одређен.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"