Оснивачки конгрес СДПС

У Београду је одржан оснивачки конгрес Социјалдемократске странке Србије а скупу је присуствовала и делегација Иницијативног одбора СДПС Врбас. Делегати на конгресу изабрали су руководство и органе странке, за председника је изабран Расим Љјaић, а члан Главног и Надзорног одбора СДПС постао је Миодраг Вукотић.

  „Јединствени циљ и порука са овог, за странку историјског догађаја, на коме се уместо демагогије чуо језик обичног грађанина, јесте да желимо Србију као лидера у региону. СДПС сматра да Србија мора бити добар домаћин и добар комшија, а то се постиже преко афирмације знања, рада и поштења. СДПС ће обићи целу Србију и анимирати младе људе, зато позивамо све незадовољне и апатичне, који су били у странкама без идеје, да дођу код нас и поведу ову државу на пут преображаја. Тај пут је могућ само преко политичког, привредног и социјалног развоја и извлачења тепиха испод ногу корупцији“, речено је на скупу.
  Председник СДПС Расим Љајић истакао је да странка нуди „здраву политичку идеју која ће водити бригу о човеку и држави“. „Ништа није тако јако као идеја, зато је време социјалдемократије време будућности. СДПС жели дијалог и консензус позиције и опозиције око деликатних политичких питања. Доста је јавашлука, незнања, корупције, ратова и других проблема који су нам представљали препреке за улазак у ЕУ“, истакао је Љајић. Оснивачком конгресу СДПС присуствовали су представници многих владајућих и опозиционих политичких партија.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"