СОЦИЈАЛНА ПИТАЊА

Нова медицинска опрема у Геронтолошком центру

Министарство за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Владе Републике Србије издвојило је кроз два пројекта укупно седам милиона динара за набавку нове медицинске и друге опреме за потребе унапређења услуга у Геронтолошком центру Врбас. Такође, Геронтолошком центру стигла су и средства за пројекат опремања стационара у износу од 2.996.000 динара, у јавном конкурсу Министарства правде Владе Републике Србије.

Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова, кроз реализацију програма и пројекта у циљу унапређења социјалне заштите на територији АП Војводине, издвојио је 1,5 милиона динара за пројекат замене котлова за грејање у објекту домског смештаја у Куцури Геронтолошког центрa Врбас.

 

 

Избегличким породицама Врбас постао нови дом

У оквиру Регионалног стамбеног програма збрињавања избеглица, општина Врбас, заједно са партнерима, донела је одлуку о додели станова избегличким породицама који ће се градити у Врбасу. Према правилнику, породице које су добиле станове имаће право да их откупе за цену која ће бити утврђена на 50 одсто од тржишне.

Општина Врбас, уз подршку републичких и покрајинских органа и Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, не одустаје у покушају да трајно реши стамбене и друге проблеме избегличких породица које су нови живот нашле у Врбасу и селима општине.

У претходном периоду кроз економско оснаживање и кроз доделу грађевинског материјала за адаптацију кућа помоћ је пружена за више од 110 избегличких породица, а сеоске куће добило је више од 50. Кроз становање у заштићеним условима збринуто је 13 породица, а сада додатних 14 породица има прилику да добије нове станове. До трајних решења дошло је 187 породица и то је веома добар резултат за општину Врбас. Циљ је да се све избеглице на најбољи начин интегришу у заједницу.

 

 

КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

28. сеп 2020. КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

15. сеп 2020. КУЛТУРА

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

Адриен Ујхази, сликарка из Новог Сада, овогодишња је побе...

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

08. сеп 2020. КУЛТУРА

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса публици је од...

Нова изложба у Галерији Културног центра

19. авг 2020. КУЛТУРА

Нова изложба у Галерији Културног центра

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

12. авг 2020. КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

Мирослав Алексић, песник из Врбаса, добитник је "Вишњићев...