Представљени пројекти

Општина Врбас представила је на сајму Инвестекспо 2009 два пројекта, пројекат решавања проблема водосбдевања кроз изградњу фабрике питке воде и пројекат изградње централног пречистача отпадних вода. Получасовној презентацији присуствовали су представници покрајинских органа власти, локалних самоуправа из Војводине, многих привредних субјеката из Врбаса и околине и фирми специјализованих за извођење радова на пословима водоснабдевања и прераде отпадних вода.
  „Боравак на сајму искористили смо превасходно за успостављање контаката јер претходних година локална самоуправа није покушавала да успостави сарадњу ни са околним општинама ни са инвеститорима. Представили смо свим посетиоцима две будуће велике инвестиције, изградњу централног постројења за прераду отпадних вода и решавање проблема снабдевања питком водом на територији целе општине. Упознали смо госте са делом потенцијала општине Врбас, позвали их да нас посете и отворили врата за сарадњу на свим пољима која могу допринети развоју“, рекао је др Жељко Видовић, председник Привременог органа.
  Према Видовићевим речима, посебно интересовање за реализацију ових пројеката показале су врбаске прехрамбене комапније, попут „Carnex“-a, јер ће решења проблема отпадних вода и изградња фабрике питке воде, отворити могућност да се њихово производи нађу и на тржишту ЕУ.
  „Ниједан производ не можемо продати у Европи због квалитета воде и заједнички нам је интерес да решимо наведене проблеме. Некада смо предњачили по иницијативи и предузимљивости и решени смо да, после више година стагнирања, вратимо општину Врбас на место које јој по свим потенцијалима припада“, рекао је др Видовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"