Штрајк упозорења у „Виталу“

Vital VrbasЧланство новооснованог Самосталног синдиката АД „Витал“ најавило је за петак једночасовни штрајк упозорења, незадовољно положајем запослених у овој фабрици уља и биљних масти. Синдикалци ће пред руководство фабрике изнети низ захтева међу којима су повећање плата за 50 одсто, потписивање колективног уговора и захтев да се радници „Витала“ распоређени у друге фирме компаније „Инвеј“, врате у своју матичну фирму.
  Према речима председника штрајкачког одбора Ђорђа Вуковића, више од 70 запослених, чланова ове организације, одлучило на штрајк ради мобинга и малтретирања радника од стране послодавца. „Не само што један запослени ради на неколико радних места, већ појединци имају и по 600 слободних сати, односно сати који су одрађен прековремено, а педесетак њих има и неискоришћене годишње одморе. Запослени са здравственим проблемима не смеју да иду на боловање, јер страхују за своје радно место“, рекао је Вуковић.
  Вуковић је додао да руководство „Витала“ прети члановима новог синдиката, а неки од њих премештени су у фабрике „Албус“ и „Медела“. „Послодавац нам је отворено рекао да нас не могу спречити да оснујемо синдикат, али да ће само изабрано руководство синдиката бити заштићено, док ће сви чланови бити проглашени технолошким вишком. Имали смо неколико разговора са директорицом Слађаном Ратковић, али ни један од сусрета није уродио решењем проблема“, рекао је Вуковић. Он је најавио да уколико се након одржавања штрајка упозорења не огласи нико од руководства „Витала“ и не почне да се решава проблем запослених, 07. децембра ће почети генерални штрајк. Тотална обустава рада ће трајати до испуњења захтева.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"