Пројекат Ремедијацијa ВБК

Наредних дана почеће промоција пројекта Ремедијације Великог бачког канала, договорили су данас представници УНДП, општина Врбас и Кула, јавних предузећа и невладиног сектора, свих институција, установа и организација које ће бити укључене у његову реализацију. Подизање јавне свести одвијаће се кроз две фазе, промоцију штедње пијаће воде и промоцију прикључења на канализациону мрежу.
  „Промоције ће се одвијати кроз постављање билборда, оглашавањем у средствима информисања, и дељењем промотивног материјала уз рачуне ЈКП Стандрад. За ученике ћемо припремити посебне свеске на чијим ће корицама бити третиран овај проблем, док се за грађане припремају разгледнице и мајице са темама из екологије“, саопштила је Добрила Симић, национални координатор пројекат Ремедијација Великог бачког канала. Она је додала да кампања почиње 04. децембра, и истакла да очекује позитивне резултате акције, посебно у подизању јавне свести и мењања односа према животној средини и ресурсима којим располажемо, јер су и припремљене поруке веома јасне и директне.
  Томислав Ђивуљскиј, шеф службе инжењеринга у ЈП „Дирекција за изградњу“ изразио је очекивања да ће кампања дати пун допринос коначном решавању проблема Великог бачког канала. „Сви са новим предлозима и нових активностима су добродошли. Први део кампање, посвећен штедњи пијаће воде, завршава се 15. фебруара, а затим следи друга фаза посвећена промоцији прикључења на канализациони систем, и она ће трајати до половине априла. У то време, надамо се, почеће и грађевински радови на изградњи централног постројења за прераду отпадних вода, што би требало да буде нови важан корак у пројекту Ремедијације Великог бачког канала, чему сви тежимо“, рекао је Ђивуљскиј.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"