Прихватилиште за псе

Општина Врбас и ПП „Сава Ковачевић“ потписали су споразум према ком ће тзв. Црвени салаш, који се налази између Врбаса и Бачког Доброг Поља, бити претворен у прихватилиште за псе. На овом месту, на површини од 1,5 хектара у власништву ПП „Сава Ковачевић“, које је овим уговором простор издало у закуп општини Врбас, градиће се и други садржаји, како би услови за прихватање паса луталица и осталих животиња били на високом нивоу, у складу са законима.
  Према речима Александра Крунића, члана Општинског већа, поред прихватилишта, на наведеном месту налазиће се сабиралиште за анимални отпад, пансион за псе, кавези на отвореном за удомљавање животиња, просторије за раднике, а створиће се и услови за стерилизацију животиња.
  „Прва фаза овог пројекта је припремање прихватилишта за псе луталице и напуштене животиње, што је тренутно најбитније, јер се животиње које су опасност за грађане, морају што пре склонити са улице. Након тога кренуће се у реализацију осталих планова везаних за овај простор, тако да ће општина Врбас бити једна од ретких која ће имати овако комплексан објекат“, рекао је Крунић.
  Општина Врбас планира да услуге које се буду пружале у оквиру објекта понуди околним општинама које имају исти проблем.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"