Почиње вакцинација

Здравствени центар „Вељко Влаховић“, као и друге здравствене установе у Србији, почеће у четвртак тачно у подне вакцинацију становништва против вируса А Х1Н1. У првој тури у Врбас стиже 1.100 доза вакцина, а до средине јануара биће испоручено додатних 3.000 доза. Вакцине су бесплатне. Др Жељко Видовић, председник општине Врбас и председник Комисије за планирање и координацију на припремама за пандемијски грип, рекао је да је вакцина безбедна и позвао грађане да се вакцинишу, како би пандемија грипа што пре била заустављена.
  „Позивам све становнике који су предвиђени за вакцнацију да приме вакцину. Чланови моје породице и ја примићемо вакцину против вируса А Х1Н1“, рекао је др Видовић.
  Према Видовићевим речима, Општа болница има све услове за смештај оболелих. „Располажемо са шест респиратора и неопходним лековима за пружање терапије и средњетешким и тешким пацијентима. Пацијенти са одељења гастронетерологије премештени су на интерно одељење и тако смо оформили нову изолациону јединицу. У њој дежурају екипе лекара, заједно са инфектолозима, и спремно очекујемо евентуалне новооболеле“, рекао је др Видовић. Иначе, два пацијента из општине Врбас смештена су болнице у Врбасу и у Сремској Каменици због обољевања до вируса А Х1Н1.
  Др Брајана Николић, директорка Здравственог центра „Вељко Влаховић“ истакла је да је одобрени број вакцина, заједно са количином која ће бити испоручена у јануару, довољан за општину Врбас. „Епидемилошка слика у општини Врбас нешто је лошија него до сада, али у складу са ситуацијом у нашем округу и Војводини. Апелујем на све пацијенте који имају симптоме високе температуре, малаксалости и кашља да када дођу у нашу установу пријаве на шалтер крај службе Хитне помоћи. На тај начин њихов преглед биће брже организован, без чекања, како би им што пре била пружена помоћ“, рекла је др Николић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"