Почела вакцинација

Тачно у подне у Дому здравља „Вељко Влаховић“ почела је вакцинација против нове врсте грипа. Прву вакцину против вируса А Х1Н1 примио је др Жељко Видовић, председник општине Врбас, који је искористио прилику и позвао становнике општине, посебно угрожене групе, да приме лек и заштите се од ове болести. У овом наврату становницима општине Врбас је на располагању 1.100 доза вакцине, а веома брзо биће испоручена додатна количина.
  Заједно са др Видовићем, вакцину су примили и његови помоћници Вукашин Вујичић и Марио Мажар, чланови Општинског већа Радмила Мусић, Горан Пејовић и Александар Крунић, и заменик председника Скупштине општине Вељко Цицмил. Вакцину је примила и др Брајана Николић, директорка ДЗ „Вељко Влаховић“.
  „Ову вакцину примило је 80 милиона људи у Европи и нема места страху. Вакцинисање не боли и не очекујем никакве посебне појаве. Позивам грађане да се вакцинишу и спрече ширење болести која може значајно угрозити њихово здравље“, рекао је др Видовић.
  Др Брајана Николић истакла је да ће до средине јануара у општину Врбас стићи укупно 4.000 вакцина. „Након ових 1.100 вакцина, за десетак дана добићемо нову испоруку, вероватно нових 1.000 или нешто више. То ће бити довољно да вакцинишемо угрожене групе и оне које природа посла излаже већем ризику да оболе од вируса. Грађане треба да приме вакцину јер је она најбоља заштита од нове врсте грипа“, рекла је др Николић.  

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"