Средства за атарске путеве

Четири месне заједнице у општини Врбас добиле су од Покрајинског секретаријата за пољопривреду 6,3 милиона динара за уређење атарских некатегорисаних путева и одводњавање земљишта.
  „I МЗ добила је за уредјење атарских путева 1,8 милиона динара, за исту намену II МЗ је добила два милиона динара а МЗ Змајево 1,5 милиона, док је МЗ Равно Село за пројекат одводњавања пољопривредног земљишта добила милион динара. Сва средства су бесповратна и морају бити утрошена током 2010. године. Изражавамо задовољство због активности савета месних заједница, посебно због чињенице да у некима од њих наредне године истиче прикупљање месног самодоприноса па ће финансирање кроз конкурсе покрајинских и републичких органа власти, али и разних других организација и фондова, бити један од модела функционисања месних заједница, уз помоћ локалне самоуправе“, рекао је Борис Бијеловић, члан Општинског већа.
  Према Бијеловићевим речима, „учешће на овом конкурсу је добар модел сарадње и координације активности свих јединица локалне самоуправе, од најниже до највише, уз ангажман јавних предузећа и чланова Општинског већа, чиме се знатно олакшава приступ фондовима”. Он је истакао да су неке месне заједнице, као Бачко Добро Поље и Равно Село, претходно добиле новац за уређење атарских путева и да их зато овога пута није било на конкурсу. Месне заједнице су најавиле да ће овластити ЈП ‘Дирекција за изградњу’ да спроведе поступак јавне набавке и очекује се да радови започну током пролећа.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"