Ускоро крај јавних радова

Ових дана завршавају се јавни радови у општини Врбас, покренути пре неколико месеци. У И МЗ завршено је уређење тротоара, за које је Покрајински секретаријат за рад, запошљавање и равноправност полова издвојио нешто више од 891.000 динара, док је додатних 500.000 динара обезбеђено из месног самодоприноса. За четири месеца урађено је 850 квадратних метара стаза, а било је упослено седам радника. 
  До 17. јануара биће завршени и радови на уређењу јеврејског и немачког гробља у ИИИ МЗ. За овај посао из покрајинске касе издвојено је око 2,26 милиона динара, а упослено је 12 лица са евиденције Националне службе за запошљавање.
  Према речима Вукашина Вујичића, помоћника председника општине Врбас, након завршетка радова локална самоуправа планира да постави ограду око ова два гробља. „Уређење немачког гробља у Бачком Добром Пољу такође се ближи крају и вероватно ће бити завршено пре рока, који истиче 20. јануара. За ове јавне радове издвојено је 991.000 динара, а упослено је седам људи“, рекао је Вујичић.
  У Бачком Добром Пољу у завршној фази су и радови на изградњи 1,5 километара водоводне мреже, за које је Покрајински секретаријат за рад, запошљавање и равноправност полова издвојио 1.99 милиона динара, док ће социјална карта села, коју израђује НВО „Чарнок 21465“, уз помоћ МЗ Бачко Добро Поље и Центра за социјални рад, бити готова до 1. марта. „За израду социјалне карте из касе АП Војводине издвојено је 370.000 динара, а упослена су два извршиоца. Културно – просветном друштву „Карпати“ на име јавних радова одобрено је 500.000 динара, а троје ангажованих људи спроводиће пројекат очувања културног идентитета Русина и Украјинаца.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"