Свечана академија

Великом свечаном академијом Гимназија „Жарко Зрењанин“ завршила је прославу 200 година свог постојања. За садашње и некадашње професоре и ученике, данас успешне привреднике, уметнике, научне раднике, припремљен је богат програм у ком је још једном представљен рад једне од најстаријих образовних установа у Србији.
  Гостима се први обратио др Жељко Видовић, председник општине Врбас, некада и сам ученик школе. „У периоду од II светског рата на овамо из гимназије је изашло више од 10.000  матураната, од којих је више од четири петине завршило више и високе школе. Велики број њих су постали професори, доктори, инжињери и већина некадашњих ученика ове школе су данас успешни у ономе чиме се баве. Гимназија има дугу традицију, а њен печат се види на сваком кораку, не само у Врбасу већ и много шире. Сигурно ће тако бити и убудуће и сви грађани наше општине морају бити поносни на њу“, рекао је др Видовић.
  Директор гимназије „Жарко Зрењанин“, Светозар Вујачић говорио је о раду гимназије у последњих неколико година, посебно истакавши бројне иновације уведене у наставу. „Имали смо подршку од стране локалне самоуправе и виших нивоа власти, који су нам помогли у опремању неколико модерних кабинета. За подизање нивоа наставе заслужни су и сви професори. Да се код нас ради врло квалитетно показатељ је и то што је из године у годину све веће интересовање ученика да се упишу у нашу школу“, рекао је Вујачић.
  О школи кроз два века говорила је професорица историје Љиљана Ковачевић која, заједно са колегом Владимиром Каљевићем, припрема специјалну монографију поводом двестагодишњице гимназије. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"