III седница СО Врбас

Sednica SO VrbasОдборници Скупштине општине Врбас изгласали су буџет за 2010. годину. Седница ће остати упамћена и као маратонска јер је трајала од 29. децембра у 10.00 часова до 30. децембра у 06.00 часова, или укупно 18 сати. Толико времена било је потребно одборницима да усвоје дневни ред и прођу кроз његове 23 тачке, на моменте упадајући у оштре полемике и сукобе у оквирима парламентарног сучељавања ставова и идеја. 
  Буџет за 2010. годину образложили су др Жељко Видовић, председник општине Врбас, и Драган Стијеповић, заменик председника општине Врбас. Општинска каса пројектована је на 928 милиона динара, а из других извора се очекује додатних 130 милиона динара. На предлог буџета опозициона СРС предложила је 69 амандмана а СНС додатних осам, али они нису усвојени.
  Већином гласова владајуће коалиције “ЗеВ”, СПС-ПУПС-ЈС и ЛДП-ЛСВ, Скупштина је усвојила Стратешки план развоја социјалне заштите за период од 2010. до 2015. године, затим Локални акциони план за младе за период од 2010. до 2013. године, и програме пословања за наредну годину за ЈП „Дирекција за изградњу“, ЈП за превоз путника „Врбас“, ЈКП „Стандард“, ЈП за дистрибуцију гаса „Врбас гас“ и ЈП за информисање „Врбас“.
  Опозициони одборници придружили су се већини приликом гласања о одлуци да се ангажује ревизор за обављане екстерне ревизије завршног рачуна буџета за 2009. годину. Подршку владајуће већине добили су и Програм уређивања градског грађевинског земљишта за Врбас и насељена места општине Врбас за 2010. годину, План генералне регулације Врбаса, Одлука о накнади за заштиту и унапређивање животне средине, Одлука о условима и мерама за уклањање објеката који представљају непосредну опасност за живот и здравље људи, Одлука о уређивању матичног подручја, План детаљне регулације комплекса бензинске станице уз одмориште „Мандић“ на ауто путу Е 75.
  Тек у зору, нешто након 05.00 часова, изабрани су нови директори јавних предузећа и установа. Директорка ЈП за информисање “Врбас” постала је Љубинка Недовић, директор ЈП за дистрибуцију гаса “Врбас гас” је Владимир Бијеловић, директор ЈП “Дирекција за изградњу” је Давор Крмпот, а директор ЦФК “Драго Јововић” Љубомир Секулић. На место директора ЈП за превоз путника “Врбас” изабран је Владимир Папуга, директор ЈКП “Стандард” је Драган Томашевић а директор Културног центра Врбаса Радомир Пејовић. За директорку Народне библиотеке “Данило Киш” изабрана је Магдолна Увалин. Сва јавна предузећа и установе добила су и нове управне и надзорне одборе.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"