Ускоро ИСО стандарди

Функционери и службеници локалне самоуправе и директори и радници јавних предузећа, установа и школа у општини Врбас имали су у петак прилику да присуствују првом предавању о увођењу ИСО стандарда у општинску управу и јавна предузећа и установе. Предности пословања по ИСО стандардима представио им је Јовица Стајић, из београдске  консултантске куће  „ИСО систем плус“.
  Према речима др Жељка Видовића, председника општине Врбас, управљање и пословање по ИСО стандардима имаће двоструки ефекат. „Увођењем ИСО стандарда у општинску управу и јавна предузећа сигурно ће се рационализовати трошкови, чиме ће локална самоуправа постати јефтинија. Истовремено, ови стандарди гарантују бољу и ефикаснију комуникацију са самим грађанима“, рекао је др Видовић. Он је додао да је увођење ових стандарда обиман посао који може потрајати и дуже од годину дана, и локална самоуправа ће ускоро покренути  тај процес.
  „Ускоро ће бити расписан тендер за одабир фирме којој ћемо поверити посао увођења стандарда у јавна предузећа, чиме ће отпочети поступак. Радиће се предузеће по предузеће и на крају ће све то бити усклађено и са радом органа локалне самоуправе. Циљ нам је да општина Врбас постане модерна локална самоуправа која рационално троши средства и ефикасно служи својим грађанима“, рекао је др Видовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"