Бољи услови у ГЦ

Министарство рада и социјалне политике одобрило је Геронтолошком центру шест милиона динара за доградњу одељења у Куцури. У оквиру пројекта биће изграђене две двокреветне собе са купатилима, два санитарна чвора, канцеларије за запослене и велика покривена тераса, намењена летњим активности корисника дома.
  „За релативно кратко време поново се ради на побољшању услова живљења у домском одељењу у Куцури. Прошле године објекат је реновиран и адаптиран средствима из покрајинског буџета. Тада је у реконструкцију зграде старе око 150 година уложено више од седам милиона динара. Након свеобухватних радова капацитет објекта увећан је за осам нових места, са 22 на 30“, а рекла је Радмила Мусић, директорка Геронтолошког центра.
  Зграда ГЦ у Врбасу такође је прошле године осавремењена, чиме је знатно унапређен квалитет живота корисника услуга центра. Донацијом Покрајинског секретаријата за социјалну политику и демографију обезбеђено је шест покретних кревета, Министарство рада и социјалне политике обезбедило је два милиона динара за клима уређаје, видео надзор и за опремање кухиње. Поред тога, покрајински органи власти поклониле су десет ТВ апарата, а ГЦ је увео кабловску телевизију.
  „Новина у нашем раду је услуга физикалне терапије, коју пружамо од октобра 2009. године. Покрајински секретаријат за социјалну политику и демографију је обезбедио средства за оснивање и опремање кабинета, па сада располажемо ултразвуком, ласером, парафином, справама за вежбање и другим неопходним стварима за рад. У плану нам је да ове услуге понудимо и у послеподневним часовима члановима Клуба за стара и остарела лица и особама са инвалидитетом, који нису наши штићеници“, истакла је Радмила Мусић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"