Алексић поднео оставку

Мирослав Алексић, председник ОО Демократске странке Србије, поднео је неопозиву оставку на ову функцију. Иако се странка није огласила овим поводом, сам Алексић је рекао да се „разлози за овај потез могу тражити у релативно лошем резултату ДСС-а на локалним изборима“.
  „У питању је лични чин, а непосредан узрок јесте резултат на ванредним локалним изборима у октобру, којим ни сам нисам био задовољан. У таквој ситуацији логично је да одговорност за неуспех преузме председник одбора“, рекао је Алексић.
  Алексић је истакао да не напушта странку и да ће се и даље бавити политиком у ДСС, јер наставља да делује као одборник странке у Скупштини општине Врбас и остаје председник Регионалног одбора ДСС. Алексић је појаснио да оставка председника подразумева распуштање ОО и заказивање нових избора.
  „По Статуту ДСС, Извршни одбор странке доноси све мере након овог чина. То значи да се ОО у Врбасу распушта, ИО доноси одлуку о именовању привременог председника и привременог ОО, чији ће задатак превасходно бити да припреми, закажи и одржи нову страначку скупштину“, рекао је Алексић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"