Помоћ породици Дањик

Председник општине Врбас др Жељко Видовић, заједно са сарадницима, обишао је седмочлану породицу Дањик и уручио им материјалну помоћ. Кућа ове породице у Савином Селу срушила се почетком новембра претходне године и Дањикови се тренутно налазе на привременом смештају у Бачком Добром Пољу, у простору који им је обезбедила локална самоуправа. Овога пута помоћ се огледала у пакетима са основним животним намерницма.
  „Пронашли смо овај простор у Бачком Добром Пољу и сместили породицу Дањик јер је трошна кућа у Савином Селу после рушења била неупотребљива. Платили смо станарину до маја а тренутно радимо на томе да Дањиковима пронађемо још бољи простор за живот. Паралелно покушавамо да пронађемо посао за Сашу Дањика. На тај начин би му најбоље помогли јер он жели да преузме бригу о својој породици“, рекао је др Видовић.
  Радмила Мусић, чланица Општинског већа задужена за социјална питања, истакла је да породици додељен и огрев за зиму, а од овог месеца Дањикови ће преко Центра за социјлни рад примати и 8.000 динара као надокнаду за материјално обезбеђење породице.
  Осим локалне самоуправе, Дањиковима су до сада помагали и Индустрија меса „Карнекс“, Хуманитарна организација „Срби за Србе“, „Тривит пек“ и многи појединци.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"