Конкурс за запошљавање

Национална служба за запошљавање објавила је данас конкурс за запошљавање 16.000 младих до 30 година путем програма "Прва шанса 2010". Конкурс ће бити отворен до 31. марта, односно до попуњавања квоте. Право да се пријаве имају незапослене особе на евиденцији НСЗ, старости до 30 година са средњим, вишим или високим образовањем, без радног искуства у струци. Право учествовања на конкурсу имају послодавци из приватног сектора који су солвентни, редовно измирују обавезе по основу социјалног осигурања запослених и имају кадровске и друге капацитете за стручно оспособљавање.
  Новина у овогодишњем програму је што ће запошљавању приправника на годину дана претходити тромесечна волонтерска пракса уз месечну накнаду од 10.000 динара, а они који приме приправнике имаће обавезу да их после тога задрже још годину дана. Приправници са факултетом ће током приправничког стажа имати плату 20.000 динара, са вишом школом 18.000 динара, а са средњом 16.000 динара, при чему ће држава из буџета плаћати доприносе и плату, а послодавац само порез на плату.
  Директор НСЗ Владимир Илић изјавио је у среду да ће предност имати захтеви предузећа која се обавежу да ће после волонтерске праксе запослити већи број приправника. Послодавци који имају до десет запослених имаће право на два волонтера, а остали до 20 одсто укупног броја запослених, а током трајања програма послодавци не смеју да смањују број запослених. Током прошле године, шансу да се запосли путем тог програма добило је 11.000 приправника и за то је из буџета било издвојено 1,3 милијарде динара, док су ове године средства повећана за 500 милиона динара.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"