Обележен Свети Сава

Пригодним програмима посвећеним најзначајнијем српском просветитељу, ученици основних и средњих школа у општини Врбас обележили су 27. јануар, Светог Саву који се празнује као школска слава. Кратким драмским приказима, рециталима, ликовним изложбама и музичким тачкама, ђаци су приказали део живота и значај првог српског архиепископа, светитеља и просветитеља.
  Светог Саву нису славили само школарци, већ и њихови професори, наставници и учитељи који су се окупили у сали Центра за физичку културу „Драго Јововић“. Јереј црквене општине Борислав Тошић освештао је славски колач, а затим га преломио заједно са Владимиром Врбашким, кумом славе, домаћином Млађеном Котлајом, директором ОШ „Петар Петровић Његош“, Јеленом Миљанић, чланицом Општинског већа задуженом за образовање.
  „Нека Бог да да ходимо путем којим је ходио Свети Сава и да будемо благодарни и захвални што нам је показао тај пут, којим и Христос ходаше пре више од 2.000 година. Тај пут је једини прави, који узводи у царство небеско“, рекао је јереј Тошић.
  Пожелевши добродошлицу гостима, домаћин Млађен Котлаја изразио је жељу да овај велики празник ђака и просветних радника буде свима подстицај за заједништво и чврсту опредељеност да посао раде са пуном љубављу. „Одувек је занимање просветног радника било тешко, одговорно, али и надасве племенито. Поносимо се својим послом, својим знањем, јер ми васпитавамо децу и омладину, највредније чланове сваке породице и друштва. Иако је наша делатност оптерећена разним проблемима и тешкоћама, ми истрајавамо у свом позиву и увек смо спремни на самопрегоран рад“, нагласио је Котлаја.
  У име локалне власти присутнима се обратила Јелена Миљанић, која је истакла да просветни радници имају велику улогу и одговорност. „Нека вас велика дела која нам је у наследство оставио Свети Сава подстичу да сваког дана дајете све већи допринос образовању и васпитању“, рекла је Јелена Миљанић. Следеће дружење заказано је за 27. јануар идуће године, када ће домаћин славе бити ОШ „Светозар Милетић“.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"