Уговори о раду

Др Жељко Видовић, председник општине Врбас, уручио је данас 20 уговора о запошљавању приправника у оквиру заједничке акције локалне самоуправе и Националне службе за запошљавање. Посао на најмање годину дана код разних приватних послодаваца добило је 10 приправника и 10 новозапослених, а за ову намену из општинског буџета издвојено је три милиона динара. Ово је била прва акција Локалног савета за запошљавање, са циљем да се реализацијом Локалног акционог плана одржи ниво запошљавања из претходног периода. 
  “Ова акција показале се као одлична и очекујемо да се од 20 новозапослених макар половина покаже као веома корисна и способна да задржи радно место и након годину дана. За ову намену у 2009. години издвојили смо три милиона динара, а у прорачуну за 2010. годину обезбедило смо нова четири милиона, како би на исти начин до посла дошло још тридесетак незапослених”, рекао је др Видовић.
  Програмом је предвиђено да послодавцима за време стручног оспособљавања приправника биде обезбеђена њихова плата у нето износу, док ће обавезе према држави сносити сами послодавци. Плате приправницима са средњом стручном спремом износиће 16.000 динара, приправницима са вишом спремом 18.000 динара, а приправницима са високом спремом 20.000 динара, у трајању од годину дана. Према другом програму, за који је одвојен један милион динара, предвиђено је опремање радног места и помоћ послодавцу при запошљавању лица са НСЗ. Послодавци по лицу добијају 100.000 динара, уз обавезу да лице буде у радном односу најмање годину дана, уз уредно исплаћивање личног дохотка и пореза и доприноса.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"