Врбашани у Словачкој

Трочлана делегација општине Врбас посетила је претходне седмице град Доњи Кубин у Словачкој и на лицу места се уверила у могућности грејања станова и установа на биомасу. Потенцијали топлане коју су посетили Марио Мажар, помоћник председника општине Врбас, Александар Крунић, члан Општинског већа, и Владимир Бијеловић, директор ЈП за дистрибуцију гаса „Врбас гас“, је загревање чак 200.000 квадратних матара животног простора, док топлане у Врбасу греју око 70.000 квадратних метара.
  „Грајање на биомасу било би осетно јефтиније, наплаћивало би се у месецима док траје, систем би се током лета могао користити за климатизацију просторија, а подједнако важно је смањење загађења животног простора. Било смо гости градоначелника Доњег Кубина и многих привредника, посетили топлану и уверели се у све предности овог начина грејања. Доњи Кубин је сиромашнији биоотпацима него наша општина и била би веома добро када би тај потенцијал претворили у користан енергент“, рекао је Крунић. Он је додао да ће разговори на ову тему бити веома брзо настављени.
   Марио Мажар је истакао да су словачки домаћин пожелели да ускоро посете општину Врбас и најавили могућност улагања у Србији. „У разговорима које смо водили Словаци су показали интересовање за отварањем фабрике мазива и уља од појединих пољопривредних култура. Спремни смо да отворимо врата за словачке привреднике јер је њихов долазак најбоља шанса за развој општине Врбас“, рекао је Мажар. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"