Формиран Савет

У складу са одредбама новог Закона о локалној самоуправи, у општини Врбас данас је формиран Савет за локални економски развој. Тело које броји 29 чланова биће задужено за реализацију Стратегије локалног економског развоја, чија је израда у току и која би требала бити усвојена на следећој седници Скупштине општине.
  Према речима Јадранке Бељан Балабан, покрајинске секретарке за локалну самоуправу и међуопштинску сарадњу, која је присуствовала данашњем радном састанку, планирање економског развоја подразумева обезбеђивање одређеног механизма који ће пратити израду Стратегије, као и њену реализацију.
  „Требало би основати Привредни савет и пројектни тим, који касније може да прерасте у Канцеларију за привредни развој, јер је израда Стратегије само мали део великог посла. Неопходно је обезбедити стручне кадрове који ће бити способни да изнесу све пројекте које ће Стратегија планирати, и у томе општина Врбас може очекивати помоћ од Покрајинског секретаријата за локалну самоуправу“, рекла је Бељан Балабан.
  Стратегија локалног економског развоја, напоменула је Бељан Балабан, је важан документ који одређује у ком правцу локална самоуправа жели да иде и који су јој приоритетни циљеви. „Стратешко планирање је отворен процес у оквиру којег треба да се прикупи што више информација и да се што више стручних људи укључи у рад“, рекла је секретарка.
  Према речима Мариа Мажара, помоћника председника општине Врбас, Савет за локални економски развој ће бити мост између привредних субјеката, разних фондова, институција и земаља у окружењу, а радиће и на стварању повољне климе за улагање у општину. „За сада планирамо пројекте везане за енергетику, тачније за изградњу топлане на биомасу, као и да конкуришемо за средства код доступних фондова“, рекао је Мажар.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"