СРС : Неодговорна власт

Српска радикална странка оптужила је локалну власт коју чине удружене коалиције ДС-СДП-СПО, СПС-ПУПС-ЈС и ЛДП-ЛСВ, да је општину Врбас довела на руб пропасти. Врбаски радикали сматрају да је интервентна позајмица мазута од стране Владе Републике Србије најбољи доказ у каквој се ситуацији налазе општина Врбас и ЈКП „Стандрад“.

  „Ради се о стварима које се тичу живота грађана општине Врбас. Док је директор ’Стандарда’ говорио да мазута уопште нема, председник општине је говорио да га има, али да је лошег квалитета и да се зато не може користити, и из овога је јасно да у општини Врбас нешто не штима. Грађани нису дужни да трпе због трулих компромиса и неодговорност странака које се нису до краја договориле око поделе изборног плена. Радници у ’Стандарду’ три месеца нису добили плате, нису плаћени порези и доприноси, а према неким информацијама почела су и запошљавања нових људи. Не знамо да ли се наставља политичка трговина, али је чињеница га грађани трпе“, рекао је Душко Ћутило, одборник СРС у локалном парламенту, и оценио да је општина Врбас „лидер у Србији по неспособности локалних функционера“. „Ми смо једна од пет најугроженијих општина у Србији. Сви примећују да нешто није у реду и позивамо све одговорне да се коначно позабаве проблемима грађана“, рекао је Ћутило.
  Његов колега Игор Шкундрић позвао је локалну власт да, уколико поседује икакве доказе о неправилностима, јавности предочи све информације о пословању директора и функционера претходне власти, како су најављивали пре иyбора, или да одустане од те приче јер ће одговарати за клевете. „Прича о силним кривичним делима претходне власти ширена је само у предизборне сврхе. Сада када су у ситуацији да изнесу сваки податак у вези са радом јавних предузећа, они то не раде јер такви подаци и не постоје“, рекао је Шкундрић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"