Делегација Врбаса у Црној Гори

На позив председника општине Херцег Нови Дејана Мандића, Мирко Копривица, помоћник председника општине Врбас, и Борис Бијеловић, члан Општинског већа, посетили су претходних дана овај град у Црној Гори и присуствовали манифестацији Дани мимоза. Током тродневне посете делегација општине Врбас обишла је и Никшић и Подгорицу, и сусрела се са многим лицима заинтересовани за продубљивање односа градова домаћина и Врбаса.
  „Током сусрета са председником општине Херцег Нови Дејаном Мандићем и његовим сарадницима разговарали смо о сарадњи наших општина, превасходно на пољу културне. Разговарали о могућностима посете каравана мажореткиња и једног оркестра током Фестивала поезије младих, који се одржава у мају. Општину Врбас би том приликом посетили и представници три удружења грађана из Херцег Новог и туристичке организације овог града, која је показала интересовање да у нашем граду и Војводини промовише туристички потенцијал Херцег Новог“, рекао је Бијеловић.
  Представници општине Врбас били су иначе једини представници локалних самоуправа из Србије на Данима мимоза. Према речима Бијеловића, њих су примили и председник општине Никшић Небојша Радојичић и његов заменик задужен за културу Младен Перишић.
  „Никшићани су нам понудили да културни садржаји из овог града гостују на наредном Фестивалу поезије младих. Предложили су да то буде једна од позоришних представа позоришта из Никшића. Договорили смо се и да наш фестивал буде промовисан у две књижевне заједнице и на факултетима у овом граду. На РТВ Никшић биће емитована и једна ТВ емисија о Фестивалу поезије младих, а наш је задатак да им доставимо материјал о његовом историјату. Спремност да помогне у промоцији фестивала јасно је исказао и Павле Горановић, саветник за културу премијера Црне Горе, иначе победник Југословенског фестивала поезије младих у Врбасу 1997. године. Примајући нас у Влади Црне Горе у Подгорици, Горановић је истакао да Фестивалу поезије младих дугује пуно, и понудио да текст конкурса и прича о врбаској поетској манифестацији већ у току ове недеље буде објављена у дневном листу Побједа и на више црногорских wеб сајтова који се баве културом“, рекао је Бијеловић. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"