Поново јавни радови

Националне службе за запошљавање објавила је шест јавних позива за субвенције послодавцима за отварање нових радних места, финансијску помоћ приликом покретања сопственог бизниса, као и позив за запошљавање особа у оквиру планираних јавних радова у Србији. Директор НСЗ Владимир Илић изјавио је на конференцији за новинаре да је НСЗ за јавне радове издвојила 700 милиона динара и да је том активном мером планирано да до посла дође 5.000 особа.
  Према Илићевим речима, незапослени са евиденције службе који буду ангажовани у јавним радовима примаће 16.000 динара уколико имају први или други степен стручне спреме, 18.000 за трећи и четврти степен, они који имају пети и шести степен стручне спреме зарађиваће 20.000 динара, а највишу зараду од 22.000 динара добијаће особе са седмим степеном стручне спреме. НСЗ ће, како је казао, плаћати трошкове превоза за ангажоване раднике. За доделу субвенција за отварање нових радних места ове године одвојено 600 милиона динара и да се очекује да послодавци уз помоћ ове мере отворе 4.200 нових радних места. Субвенције су између 80.000 и 160.000 динара. За субвенције за самозапошљавање издвојено је 300 милиона динара.
  Националнa службa за запошљавање ове године покренула је и два конкурса намењена Ромима, а посебне мере подстицаја служба је планирала за Роме који се одлуче да покрену сопствени посао. НСЗ је посебан конкурс расписала за обуке. Ове године обуке ће бити организоване за рачуновође, куваре, конобаре, гајење цвећа и одржавање механизације.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"