„Carnex” улаже у екологију

Carnex VrbasИндустрија меса „Carnex“ уложиће у наредном периоду више од милион евра у заштиту животне средине, саопштено је из ове компаније. Тренутно је у изради пројекат постројења за третман отпадних вода а издвојена средства биће усмерена за куповину опреме, монтажу и грађевинске радове у његовој реализацији, након чега ће „Carnex“ значајно допринети заштити Великог бачког канала.
„У току је и производња опреме за постројење. Реч је о реномираном произвођачу, фирми ‘Nijhuis Water Technology' из Холандије. Поред тога, припрема се и техничка документација која подразумева израду различитих пројеката, као што су машински, хидрогеолошки, електро, грађевински и технолошки пројекат. За време израде технологије пречишћавања отпадних вода и опреме од стране холандских партнера, консултантска кућа из Београда 'ИК консалтинг и инжењеринг' би требало да заврши израду остале неопходне документације, те да прибави све потребне дозволе за изградњу. На основу тога биће позната и динамика извођења радова, као и рокови за њихов завршетак. У радове ће бити укључене и грађевинске фирме из Србије“, наводи се у саопштењу Индустрија меса „Carnex“.
  У реномираној месној индустрији континуирано се спроводе разне акције чији је циљ промовисање еколошки чистог и здравог начина живота и пословања. „Carnex је прошле године добио и УНИДО сертификат за чистију производњу, односно за ефикаснију употребу природних ресурса, који додељује Центар за чистију производњу Србије. Циљ увођења ових мера је уштеда воде, енергената, сировина, смањење количине отпада и емисије штетних материја, што резултира повећањем профита и очувањем животне средине“, наводи се, између осталог, у саопштењу компаније.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"