Одлука о неспојивости функција

Скупштина АП Војводине донеће половином марта одлуку о неспојивости функција изабраних и именованих лица, како би се, како истичу у покрајинском парламенту, отклонила свака сумња да у покрајинским властима има сукоба интереса. Према речима шефа посланичке групе “За европску Војводину” у Скупштини Војводине Драгослава Петровића, одлука ће се базирати на актуелном закону Агенције за борбу против корупције. Међу функционерима на које ће се односити ова одлука налази се и др Жељко Видовић, председник општине Врбас и посланик коалиције “За европску Војводину” у Скупштини АП Војводине. Он сматра да није у сукобу интереса, али истиче да је спреман да прихвати и поступи по одлуци надлежних органа.
Željko Vidović predsednik opštine Vrbas  "Сматрам да није у реду мењати правила у пола утакмице и ретроактивно примењивати закон. Мандате смо добили на непосредним изборима а Устав гарантује да је изборна воља грађана неприкосновена, па сходно томе не видим разлог зашто би се ишта мењало до 2012. године и наредних покрајинских избора. Ипак, уколико функционери који су издвојени на списку оних који су наводно у сукобу интереса буду морали да се одрекну једне од функција, логично ја да останем посланик и повучем се са места председника општине Врбас, јер у овом тренутку, на две године до редовних, нема потребе расписивати ванредне покрајинске изборе. То би Војводину коштало више десетина милиона динара и ми не желимо да расипамо новац. Оног момента када би се нас 30-так посланика повукло из Скупштине, морали би се расписати избори“, рекао је др Видовић.
  Видовић је мишљења да у случајевима када једно лице има функцију у локалној самоуправи и посланик је у Скупштини АП Војводине нема сукоба интереса. „Сукоб би био да сам, например, директор болнице а послеподне радим у својој приватној ординацији, или да сам председник општине и имам грађевинску фирму. Овако, као председник општине и покрајински посланик у истом тренутку имам само већу могућност да нашој општини обезбедим помоћ виших органа власти, што је пожељно и чему тежимо, и ту нема сукоба интереса“, рекао је Видовић. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"