Конкурс за финасирање спорта

Одбор за спорт општине Врбас расписао је конкурс за расподелу буџетских средстава у области спорта. Право на финансирање имају спортске организације, спортска друштва, спортска удружења и спортисти који су регистровани и који своју програмску активност реализују у општини Врбас.
  „Буџетом је за ову намену издвојено 15 милиона динара, што свакако није довољно, али уводимо неке новине које ће омогућити бољи начин рада. Определили смо се помогнемо неколико категорија рада у спорту, а то су: такмичарски програм свих категорија са стручним педагошким радом, посебни програми клубова за развој одређених спортских грана у интересу општине, програм школских спортских такмичења и програм спортских такмичења и манифестација од интереса за општину Врбас. Ово је први пут да доносимо јасан правилник о финансирању спорта, чија правила стимулишу клубове да раде на масовности и постижу што боље резултате, и тако сами себи заслужују и стварају боље услове за рад и функционисање“, саопштио је Небојша Баровић, заменик председник Одбора за спорт и председник радне групе за израду правилника.
  Баровић је додао да правилник „доноси отвореност и транспарентност у расподели новца и свака спортска организација ће у сваком тренутку моћи да зна колико финансијске подршке заслужује и како се она обрачунава, што до сада није био случај“. Управо због ове транспарентности постоји идеја да се и културне организације и манифастације у општини Врбас финансирају служећи се сличним правилником, који би се односио на ову област друштвеног живота.
 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"