Анкета за сточаре

Са циљем да унапреди сточарску производњу, општина Врбас, у сарадњи са Секретаријатом за пољопривреду АП Војводине и Пољопривредним факултетом Универзитета у Новом Саду, организоваће анкету међу узгајивачима свиња али и потенцијалним произвођачима ових домаћих животиња. Анкета би требала до донесе одговоре на питања везана за услове узгоја свиња, техничку опремљеност и капацитете товилишта и проблеме са којим се узгајивачи сусрећу.
  „Мотиви за спровођење анкете леже у најављеном отварању Генетског центра за свињарство у Врбасу, од стране Асоцијације произвођача приплодних свиња из немачке покрајине Баден Витенберг. Због овог центра интересовање за сарадњом са нашим домаћим узгајивачима исказали су и највећи месни прерађивачи, па желимо да спремно дочекамо могућност склапања пословних аранжмана међу заинтересованим странама“, рекао је Горан Пејовић, члан Општинског већа задужен за привреду и пољопривреду.
  Анкетни листићи могу се преузети у свим месним заједницама, а на исто место треба их доставити након попуњавања. Одговоре сточара обрадиће и анализирати стручњаци а након тога узгајиваче ће ради даље сарадње контактирати представници локалне самоуправе.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"