Безбедност добра

На предлог председника општине др Жељка Видовића, јуче је конституисан Одбор за безбедност општине Врбас. Чланови Одбора прихватили су оцену руководиоца Полицијске станице да је стање безбедности у општини Врбас добро и изразили спремност да дају допринос његовом даљем унапређивању. Уз др Жељка Видовића, првом састанку присуствовали су командир Полицијске станице Врбас Милан Ковачевић, председница СО Марјана Мараш, чланови Општинског већа и помоћници председника општине.
  „Разговарали смо о актуелном стању безбедности на територији општине Врбас, раду инспекцијих служби и радном времену угоститељских локала. Договорили смо се да се Одбор за безбедност састаје најмање једном месечно, а по потреби и чешће, и да ово тело једном у пола године подноси извештај Општинском већу о стању безбедности“, рекао је Вукашин Вујичић, помоћник председника општине Врбас.
  Говорећи о радном времену угоститељских објеката, Вујичић је изнео план да свих 11 општина јужнобачког округа договоре исто радно време за кафиће, кафане, ресторане и друге врсте објеката, како би се спречило да млади у касним ноћним сатима одлазе из једног града у други, у потрази за отвореним местима за забаву. „Одбор је донео закључак да су казне које одмеравају инспекцијске службе за прекорачење радног времена веома ниске и веома брзо оне ће бити увећане“, рекао је Вујичић.
  Како је новим законом о безбедности у саобраћају предвиђено да 30 одсто средстава прикупљених наплатом казни за прекршаје у саобраћају остане у општинском буџету, Одбор за безбедност је договорио да делом остварених прихода финансира пројекат „Врбас – безбедан град“. „На неке од најважнијих институција у Врбасу биће постављен видео надзор, како би се унапредио степен сигурности грађана и имовине“, рекао је Вујичић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"