Eколошки форуми

У организацији Програма за развој Уједињених нација, у Врбасу су у среду и у четвртак одржана три форума посвећена заштити животне средине. Форум који је одржан у среду бавио се заштитом природних добара Јегричка и Чарнок, док су у четвртак одржани форуми били посвећени пројекту Ремедијације Великог бачког канала. Форуми су организовани у оквиру кампање подизања еколошке свести код свих фактора који могу дати допринос решавању највећег проблема животне средине у овом делу Војводине, од грађана преко организација до највећих загађивача.
  Добрила Симић, координатор УНДП-овог националног пројекта санације еколошких црних тачки, међу којима је једна од највећих и Велики бачки канал, упознала је присутне докле се стигло у реализацији пројекта и колико је посла остало до његовог краја. Она је кратко говорила о степену загађености канала, пројекту ремедијације, изградњи централног постројења за прераду отпадних вода Врбаса и Куле, изградњи канализационе мреже и главног колектора,  а затим посебно апострофирала неопходност подизања еколошке свести целог друштва, како би пројекат био успешно окончан.
  Техничке делове пројекта и динамику његове реализације представио је Миле Божић, инжењер Института за водопривреду „Јарослав Черни“.
  Форумима су присуствовали представници УНДП, општина Врбас и Кула, представници месних заједница из ових општина, затим представници ЈКП „Стандрад“, Института за водопривреду „Јарослав Черни“, Еколошког покрета Врбаса и других удружења грађана, а у другом делу програма придружили су се и представници највећих загађивача водотока, „Царнеxа“, „Витала“ и „Етерне“.  

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"