Конференција за медије ОО СРС

Председник Општинског одбора Српске радикалне странке Бранислав Петровић оптужио је службенике Општинске управе да су приликом одређивања висине локалних такси намерно направили грешку и приватнике који се баве разним пословима додатно оптеретили, како би напунили општински буџет. На конференцији за медије Петровић је истакао да је Одељење за наплату пореских прихода „занемарило одлуку Скупштине општине Врбас из 2006. године којом су такси превозници били оптерећени са 1.200 динара пореза на годишњем нивоу, и испоручило им решења по којим за порез морају платити 6.000 динара“.
  „Овај износ повећали су самоиницијативно. Уколико је неко од таксиста имао дуговања, он им није обрачунаван по 1.200 динара, већ по 6.000 динара, плус камата, плус камата на камату, тако да таксисти морају да плате по више стотина хиљада динара. Сматрамо да уз руководиоца овог одељења и целе Општинске управе, одговорност сноси и председница Скупштине општине, која је дужна да се стара о спровођењу скупштинских одлука. Према одлуци из 2006. године, приватни превозници су дужни да плаћају по 6.000 динара, а таксисти и пијачари 1.200 динара, што значи да су намерно занемарили део одлуке који се односи на таксисте и применили на њих део који се односи на камионџије. СРС ће позвати на одговорност лица која су учинила овакав превид“, рекао је Петровић и изразио сумњу да је и код других пореских обвезника урађена слична грешка.
  „Позивамо све да провере своја задужења и да ли су задужени по одлукама локалног парламента СРС неће политизовати овај проблем, али нећемо дозволити да локална самоуправа на овај начин крпи рупе у буџету и трудићемо се да заштитимо интересе грађана“, рекао је Петровић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"