Семинар у Врбасу

Seminar VrbasВрбас је данас домаћин семинара на тему „Стварање услова за приступачно окружење за све грађане“, који организаје Центар „Живети усправно“ из Новог Сада.
  „У питању је пројекат под називом ‘Мрежа градова и општина за све’ који има за циљ да унапреди квалитет живота у општинама и градовима у Војводини. У нашим општинама живи пуно људи који имају неку врсту инвалидитета, затим стари људи и мала деца, једноставно људи који се током свог кретања и рада сусрећу са бројним проблемима у окружењу. Циљ целог пројекта и обуке је да се људи обуче на који начин створити окружење приступачно и на услузи свима“, рекао је Миодраг Почуч, координатор програма за приступачност Центра „Живети успешно“. Према његовим речима, идеја је да се створи једна врста инклузивног друштва у коме свако може да функционише, без обзира које су његове физичке, психичке и друге карактеристике.
  „На првом семинару присутни ће се информисати о самој приступачности, како се ствара приступачно окружење, а касније, током године, радиће се на формирању локалних тимова за приступачност и уобличавати стратешки планови у овој области. Када свака општина направи свој стратешки план следи његова имплементација“, рекао је Почуч.
  Борис Бијеловић, члан Општинског већа, истакао је да ће пројекат трајати током 2010. године и да треба да се реализује до марта 2011. године, „када општина Врбас, заједно са мрежом од 22 града и општине, која ће бити формирана у оквиру пројекта, треба да приступи усвајању Стратегије за приступачност“.
  Семинар се организује уз подршку Извршног већа АП Војводине, односно Покрајинског секретаријата за архитектуру, урбанизам и грађевинарство, Покрајинског завода за социјалну заштиту, Фонда за отворено друштво и Комисије за демократију САД у Републици Србији. Семинару присуствују председници месних заједница, директори јавних предузећа, представници удружења грађана, невладиних организација, као и заинтересована стручна јавност.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"