СЗО у Општој болници

SZO u Opstoj bolnici VrbasУ оквиру обиласка здравствених установа дуж аутопута Суботица - Београд, директорка канцеларије Светске здравствене организације за Србију Дорит Ницан и помоћник покрајинског секретара за здравство Борис Копиловић посетили су данас Општу болницу Врбас.
  „Циљ наше посете је сагледавање ситуације и стања у здравственим установама дуж коридора 10, тачније у болницама у Инђији, Врбасу и Суботици, и у одређеним установама у Новом Саду. Правимо пресек како би се ове установе појавиле на неким конкурсима фондова Светске здравствене организације и тако додатно унапредиле ниво здравствене заштите, посебно ургентне медицине на ауто-путу, који је у изградњи. Покушавамо да ауто-пут са завршетком радова добије европски квалитет, а за то је потребна и квалитетна здравствена заштита на њему“, рекао је Копиловић.
  Заједно са Дорин Нацин и директором Опште болнице Петром Грегоринским, они су обишли ургентни пријем ОБВ и друга одељења и сагледали тренутне потребе ове здравствене установе. Петар Грегорински је истакао да је представнике СЗО упознао са свим потребама Опште болнице, и изразио наду да ће већина тих захтева за опремање бити испуњена у догледно време.
  „Наши приоритени захтеви су и даље обезбеђивање разне врсте опреме, јер желимо сталну модернизацију. Имали смо у протекле две године одличну сарадњу са Покрајиснким секретаријатом за здравство и Заводом за здравствено осигурање и зановили много опреме, али то не значи да сада станемо. Очекујемо даље опремање најсавременијом медицинском опремом, возилима, како би пацијентима пружили што бољу услугу“, рекао је Грегорински.      

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"