Агенција ће поштовати закон

Професор Чедомир Чупић, председник Одбора Агенције за борбу против корупције, изјавио је на ТВ Бачка да ће ово регулаторно тело поступати само законито и доследно примењивати Закон о сукоба интереса. Гостујућу у емисији "Транзиција" новинарке Љубинке Недовић, он је истакао да Агенција за борбу против корупције овај закон не спроводи ретроактивно јер у њему стоји формулација – сви затечени функционери, па се тако он односи и на посланике Скупштине Војводине који су изабрани по већинском изборном систему а уједно су и на другим функцијама.

  „Настао је проблем јер многи функционери покушавају да због тога што је закон донет након што су они изабрани на функције, задрже привилегију и задрже мандате. То не може да прође зато што се већ у Уставу, у члану 6, формулише сукоб интереса и у њему стоји да функционери не смеју да буду у сукобу интереса“, рекао је професор Чупић. Он је истакао да функционери са више функција до 31. марта имају могућност да разреше ову ситуацију.
  „У случају да од Агенције за борбу против корупције затраже сагласност да остану на више функција до краја мандата, директорка Агенције је дужна да изда решење да ли је подносилац захтева у сукобу интереса или не. Одлука Скупштине Војводине нема снагу закона и једини начин да се ово превазиђе је да се у Скупштини Србије, у прелазним и завршним одредбама, неким амандманом прецизира да посланици који су изабрани по већинском систему, а уједно су у другим органима власти, могу задржати обе функције. То је једини законски начин како се ово може решити. Свака селективна примена закона или сваки преседан доводи у питање и сам закон и Агенцију за борбу против корупције“, рекао је професор Чупић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"