СРС против измена Пословника

Одборници Српске радикалне странке у Скупштини општине Врбас Бранислав Петровић и  Душко Ћутило одржали су данас конференцију за медије и најавили да ће у суботу на седници локалног парламента владајућој коалицији поставити многа питања, превасходно незадовољни начином на који се води локална самоуправа док се стварни проблеми грађана потпуно занемарују.
  „Очекивали смо озбиљнији дневни ред на заседању, с обзиром у каквој се ситуацији општина налази и на број проблема чије решавање није ни започето. Сутра имамо последњу прилику да као опозициони одборници питамо нешто званичнике општине, и надам се да ћемо успети да добијемо барем део одговора, јер је једна од тачака дневног реда и измена Пословника СО. Нови предог Пословника ограничава право опозиције да отвори неку тему коју већина није ставила на дневни ред, па ће ионако малобројна опозиција бити без могућности да критикује или ишта пита“, рекао је Петровић. Он је најавио да ће се радикали интересовати да сазнају на који начин и на основу којих критеријума је спортским клубовима распоређено 15 милиона динара и зашто се у згради СО Врбас отвара нови ресторан.
  „Имамо несвакидашњу појаву да су спорт и рекреација потпуно занемарени, док се угоститељство шири отварањем нових ресторана. Интересује нас по којим и чијим овлашћенима и буџетским ставкама ће се ова инвестиција спроводити, одакле паре и која је оправданост инвестиције, ко ће управљати рестораном и на који начин се планира да се за годину дана врате паре“, запитао је Петровић. Он је оценио да је за општину Врбас веома проблематично и што јој се може догодити да ускоро остане без председника, због спровођења Закона о сукобу интереса.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"