„Carnex“ помаже Народну кухињу

Carnex VrbasКомпанија “Carnex” потписала је са општином Врбас уговор о донацији Народној кухињи. Према уговору, реномирани месни прерађивач ће до краја 2010. године месечно Народну кухињу снабдевати конзервираним производима – готовим јелима и паштетама. “Данас су људи преокупирани сопственим бригама и борбом за егзистенцију, те често заборављају оне којима је помоћ заиста неопходна. Због тога је компанија ‘Carnex’, чија основна делатност и јесте призводња основних животних намирница – месних прерађевина, одлучила да најугроженијим Врбашанима омогући основни оброк”, изјавила је овим поводом Мирјана Гело, менаџер за односе с јавношћу компаније “Carnex”.
  Ово је за “Carnex” само још један у низу хуманих и друштвено одговорних потеза, јер је, уз Народну кухињу у Врбасу, списак организација и установа које су примиле донацију ове фабрике веома дуг. Између осталих, на њему се налазе Центар за социјални рад Врбас, Удружење самохраних родитеља из Београда, НВО “Војвођанска иницијатива” из Зрењанина, Удружење “Мрежа Шајкашких Рома Србије”, Хуманитарна организација “Отворена врата” из Крагујевца. Ових дана “Carnex” производи биће уручени и Центру за социјални рад Новог Сада, односно Сигурној женској кући и прихватилишту за децу. Одговорност према друштву и локалној средини у којој послује, “Carnex” доказује и кроз пословање у складу са еколошким стандардима. Тренутно се израђује пројекат за постројење за третман отпадних вода, који ће допринети очувању Великог бачког канала.
  “Свесни значаја улагања у пројекте и активности које су у вези са еколошки чистом производњом и пословањем, компанија ‘Carnex’ је одредила одређену своту новца за екологију, а милион евра смо наменили за опрему постројења за третман отпадних вода. У току је и израда еколошких пројеката за сточне фарме, односно Пословни центар ‘Farmacoop’. Остајемо посвећени решавању ових историјских еколошких питања. Наставићемо да инвестирамо у ову област, те да побољшамо стање Великог бачког канала као одговоран друштвени партнер у Врбасу“,  изјавио је генерални директор компаније Hugh McReynolds.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"