СПЦ обезбедила инвалидска колица

Поводом највећег хришћанског празника Ускрса, свештеник Српске Православне Цркве у Старом Врбасу отац Синиша Панић, заједно са верницима и уз подршку локалне самоуправе, обезбедио је новац за набавку инвалидских колица једном члану своје заједнице.
  „Сакупили смо одређена новчана средства која нису била довољна за куповину помагала, па смо се обратили др Жељку Видовићу, председнику општине Врбас, и Борису Бијеловићу, члану Општинског већа задуженом за верске заједнице и невладине организације. Они су обезбедили недостајућа средства и тако смо сви заједно омогућили да још један члан наше верске заједнице присуствује ускршњој литургији“, рекао је свештеник Синиша Панић.
  Уручујући поклон Борис Бијеловић је истакао да и поред тога што су новчана средства ограничена, а помоћ потребна многима, „локална самоуправа се залаже да правилним усмеравањем средстава кроз редовну здравствену заштиту осмисли и спроведе у дело програме социјалне рехабилитације становништва“.
  „Трудимо се да тамо где је то заиста неопходно усмеримо опредељена буџетска средства. Овом приликом желели смо да истакнемо иницијативу која је потекла од свештеника Синише Панића и Православне црквене општине у Старом Врбасу, и да укажемо на хуманост и људску подршку у нашој заједници“, рекао је Бијеловић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"