Реконструкција моста

Davor KrmpotМост преко Великог бачког канала према насељу Виногради биће реконструисан током ове грађевинске сезоне. За реконструкцију моста 35 милиона динара заједно су обезбедили Фонд за капитална улагања – 15 милиона, и општина Врбас – 20 милиона динара, и очекује се покретање поступка јавне набавке, а затим и извођење радова.
  У анализи коју је направио Грађевински факултет из Суботице, мост има најнижу оцену са аспекта безбедности, због чега је неопходно поправити саму конструкцију и површински асфалтни слој на коловозу и бочним пешачким стазама. Мост је изграђен 1969. године и до сада није било значајнијих улагања и озбиљнијих радова на њему.
  „Иако се мост налази на локалном путу, користи се ван локалних оквира, јер се наслања на регионални пут Сомбор - Нови Сад и повезује део града са Општом болницом у којој се лече становници неколико суседних општина. Према плановима, пешачке стазе ће бити проширене за један метар, тако да ће свака бити широка 1,6 метара и грађани ће лакше моћи да прелазе преко моста“, рекао је Давор Крмпот, директор Јавног предузећа „Дирекција за изградњу“.
  У време родова мост ће бити затворен, али пре тога биће направена нова регулација саобраћаја у овом делу града. „За прелазак преко канала и одлазак у насеље Виногради и Општу болницу користиће се мост у Његошевој улици и пут у улици Миливоја Чобанског“, рекао је Крмпот.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"