Дипломе за помоћне куваре

Седам незапослених лица са евиденције Националне службе за запошљавање успешно је завршило тромесечни курс и добило сертификат за звање помоћног кувара. Обука је организована у хотелу „Бачка“ и Центру за физичку културу „Драго Јововић“, где је организована и свечана додела сертификата. Курс је организовао Центар за образовање и културу „Феникс“ из Новог Сада, у сарадњи са Националном службом за запошљавање и Покрајинским секретаријатом за рад, запошљавање и равноправност полова.
  „На пракси смо стекли корисно знање, које ће нам изузетно помоћи у даљем раду. Захвални смо што нам се пружила шанса да праксу стичемо у ресторану спортског центра, где смо имали прилике много тога да научимо, и надамо се да ћемо као помоћни кувари лакше доћи до посла“, рекла је једна од полазница курса Анђелка Дубињи.
  Према речима Љубомира Секулића, директора ЦФК „Драго Јововић“, уколико се у овој установи покаже потреба за примањем у радни однос помоћних кувара, биће пружена прилика онима који су најуспешније савладали обуку.
  „Свако лице које је на евиденцији НСЗ требало би да у разговору са својим саветником да истакне да ли жели неку врсту преквалификације и коју. Све те жеље се обједињују и за оне послове за које се покаже највеће интересовање, НСЗ организује обуку. Поред обуке за помоћне куваре, организовали смо и курсеве за геронтодомаћице и за стицање вишег степена знања из информатике. Са том праксом ћемо наставити током целе године“, рекао је Горан Калуђеровић, шеф Националне службе за запошљавање у Врбасу.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"