Посета Пландишту

Делегација општине Врбас коју су чинили Вукашин Вујичић и Марио Мажар, помоћници председника општине Врбас, Вељко Цицмил, заменик председника СО Врбас, Горан Пејовић, члан Општинског већа задужен за пољопривреду и енергетику, др сци Иван Радовић, доцент на Пољопривредном факултету у Новом Саду, и Славица Отовић, шеф кабинета председника општине Врбас, посетила је јуче општину Пландиште и присуствовала низу састанака уприличеним зарад унапређења сарадње две локалне самоуправе. Врбашани су посетили Пландиште на позив председника општине Зорана Воркапића.
  „Посета је уприличена са циљем презентације програма производње меса са карактеристикама које подразумевају идеалан однос омега 3 и омега 6 масних киселина, са чијом исхраном се у великој мери предупређује настанак кардиоваскуларних обољења, веома честих на нашим просторима, као и могуће сарадње по питању оваквог начина узгоја свиња и у нашој општини“, саопштила је Славица Отовић, портпарол локалне самоуправе. Она је додала да су две делегације разговарале и о искуствима обе стране у области енергетике, посебно када се говори о обновљивим ресурсима.
  „Могућност сарадње са општином Пландиште, као и осталим општинама у нашој земљи, унапређена је константним активним присуством представника локалне самоуправе на Сталној конференцији градова и општина, чији је основни задатак повезивање људских ресурса који синергијом знања и разменом искустава могу поспешити локални економски развој“, рекла је Славица Отовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"