Ускоро крај IV 2 фазе колектора

Захваљујући повољним временским условима ускоро се очекује крај изградње IV 2 фазе магистралног колектора отпадних вода, који ће спајати општине Врбас и Кула. Након овог дела градње биће изграђено 10 од укупних 12 километара колектора, и преостаје изградња последње V фазе. Вредност радова на овој фази је око 34 милиона динара, а средства је обезбедило Министарство за просторно планирање и заштиту животне средине.
  Према речима Давора Крмпота, директора ЈП „Дирекција за изградњу“, пројекат за изградњу V фазе магистралног колектора израдио је Факултет техничких наука из Новог Сада и тренутно се налази на техничкој контроли у Институту „Јарослав Черни“.  „Након техничке контроле Министарство за просторно планирање и заштиту животне средине ће покренути поступак јавне набавке и одредити извођача радова. Последња, V фаза подразумева завршетак изградње целокупног колектора“, рекао је Крмпот.
  Након овог посла следи завршетак изградње система канализације у свим местима општине Врбас и изградња централног постројења за прераду отпадних вода, чиме се стварају услови за ревитализацију и чишћење Великог бачког канала. „
  Комплетан пројекат обухвата три компоненте. То су довршетак изградње магистралног колектора, затим изградњу канализационог система у свих пет села општине Врбас, и изградња и повезивање на централно постројење за пречишћавање отпадних вода Врбаса и Куле. Идејни пројекат за централни пречистач је израђен и припремљена је грађевинска дозвола. Европска унија припрема тендер међународног карактера и његов нацрт биће на одобрењу 16. априла. Према плановима, рок за завршетак изградње централног пречистача је мај 2012. године“, рекао је Крмпот.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"