Бабић на челу ДСС

Руководство привременог Општинског одбора Демократске странке Србије саопштило је да ће се избори за страначке функције у ДСС одржати 30. маја. На конференцији за медије Александар Бабић, председник привременог ОО ДСС, истакао је да је одлуку да он води врбаски огранак странке донео Извршни одбор ДСС, а задатак привременог ОО биће да припреми страначке изборе.
  „Ново руководство бираћемо 30. маја и уверен сам да ћемо са бољим и квалитетнијим људима успети да се консолидујемо и покажемо грађанима праву снагу ДСС. Поверење да водим странку добио сам као члан странке који је у ДСС од њеног оснивања, као дугогодишњи функционер и надам се да ћу га оправдати“, рекао је Бабић. Он је додао да је странка започела разговоре са појединим члановима који су пасивизирали свој статус у ДСС, „и према којима су учињене одређене неправде у ранијем периоду“, а да је од њих „стигла почетна сагласност да се поново активно укључе у рад ДСС“.
  Бабић је изнео замерке на рачун председника општине Врбас др Жељка Видовића због одлуке да се ДСС-у одузме једна канцеларија на месту где је смештена странка, али и истако да „не жели да верује да је то учињено са намером да се дестабилизује ДСС“. „Ова, као и друге одлуке председника Видовића, може постати ништавна због мишљења Агенције за спречавање сукоба интереса, јер Видовић обавља више функција, а још увек се није определио за једну од њих. Због тога спорне могу постати много важније одлуке и уговори, од којих може да  зависи функционисање општине Врбас“, рекао је Бабић.
  Говорећи о предстојећим страначким изборима, Бабић је рекао да ће одлуку о могућој кандидатури за место председника ОО ДСС донети накнадно, и да до сада ни други функционери нису најавили сличан потез. На питање да ли два одборника ДСС-а у Скупштини општине Врбас спроводе страначку политику, Бабић је рекао да у претходном периоду, због специфичне ситуације, они нису имали коме да одговарају за потезе у локалном парламенту. „Нисмо имали сумњу у њихову страначку припадност, јер они нису изразили жељу да иступе из странке. Уколико не буду спроводили страначку политику, о њиховој судбини разговараћемо на привременом Општинском одбору и у разговору са члановима Извршног одбора ДСС“, рекао је Бабић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"